miercuri, 26 octombrie 2011

Rostopasca... pre limba ei

Marţi, 25 octombrie 20011, la ora 18.00, la Sala Dalles, a avut loc lansarea volumului Rostopasca... pre limba ei, publicat de Editura Noi Media Print.
Conceput şi coordonat de către Erwin Kessler, albumul este realizat în colaborare cu un grup de studenţi de la Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii (CESI, Universitatea Bucureşti). Este un volum hibrid: monografie, autoficţiune, interviu, (foto)roman, eseu critic, hagiografie, album, antologie, carte de artist. Rostopasca... pre limba ei inaugurează un nou tip de discurs critic, în care arta este nu redată, ci dată publicului din gura artiştilor, dar cu efectul hermeneuticii. Volumul este un fapt vizual, nu doar o carte.
El are chipul şi firea Rostopasca: este dezaxat, provocator, ludic, colorat, dar şi coroziv, decapant, iar textul are pe alocuri nuanţe dramatice. Volumul ţinteşte către un portret al acelor timpuri, sfârşitul anilor ΄90 şi începutul anilor 2000, trecerea de la eroismul idealist al anilor de după Revoluţie către pragmatismul consumist al anilor noştri. Rostopasca a făcut echilibristică pe acest prag, mizând pe tapaj şi exhibiţionism, pe productivitate exacerbată, pe publicitate şi autopromovare în exces, pe strategii de marketing care abia atunci pătrundeau în piaţa de artă. Rostopasca a fost un simptom şi un vehicul al ieşirii artei din turnul de fildeş către piaţa de bunuri.
La lansare au participat: Ruxandra Demetrescu, rector, Universitatea Naţională de Arte, Bucureşti; Sorin Alexandrescu, director de studii, CESI, Universitatea Bucureşti, Erwin Kessler, coordonatorul lucrării; ex-membrii grupului Rostopasca.




















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu